Kinesiotape’ nin ilk uygulanması kan dolaşımı içindir. İlk 5 yılda kinesiotape yöntemini ortopedistler, Akupunkturistler ve diğer medikal personel kullanmıştır. önceleri Japon olimpik voleybol oyuncularında, daha sonraları ise farklı branşlarda kullanılmıştır. Şimdi ise kinesiotape yöntemi dünyanın bir çok bölgesinde kullanılmaktadır.
Sporcularda kullanılan bandajlama yöntemi ile karşılaştırıldığında; eklemi desteklemek ve stabilize etmek için uygulanan bandaj o bölgedeki sıvı dolaşımını etkilerken kinesiotape yönteminde bu yan etki görülmez. Geleneksel bantlamanın (bandajlama) mantığı etkilenmiş kas ve eklemin hareketini kısıtlamaktırki bu da istemeyen etkiler ortaya çıkarabilir. Bu yüzden bandaj sportif aktiviteden önce uygulanır, aktivite sonrası çıkarılır. Oysa kinesiotape yönteminde eklem hareket açıklığına izin verilerek dokunun kendisini yenilemesine izin verilir. Kasa normal eklem hareket açıklığını sağlamak için bantların % 130-140 elastisitede olması sağlanır.
Kinesiotape metodunda bandlar 24 saat boyunca kasları desteklemek, aşırı kullanımdan kaynaklanan kas yorgunluğunu azaltmak ve ağrı, ödem ve inflammasyonu azaltmak için kasların üzerine uygulanır. Kısıtlayıcı olmayan bantlama yöntemi eklem hareket açıklığına izin verir.
Kinesiotape yöntemi baş ağrılarından ayak problemlerine kadar bir çok sağlık probleminde kullanılabilir. Örneğin, çocuklarda kasın fasilite edilmesi veya inhibe edilmesi için; Karpal Tünel Sendromu, bel problemleri, tenisçi dirseği, ayak bileği yaralanmaları
Kinesiotape Yöntemi
Bu bantlama yöntemi hastayı desteklemenin yanında etkilenen bölgenin rehabilitasyonu içinde kullanılır. Kullanılan bantların yüksek kalitesiyle birlikte normal eklem hareketine izin vererek hastanın vücut mekaniğini etkilemez. Kullanılan bandın hipoalerjik özelliğinden dolayı çocuklar ve erişkinlerde kullanılabilir. 3-5 gün boyunca kullanılabilir. Bandın nemi tutmama özelliğinden dolayı duş alınabilir. Lenfatik sistemle birlikte çalıştığı için kan ve lenf dolaşımını arttırarak ağrıyı azaltır.
Bu uygulama otizmli çocuklarda sensory integration(duyu bütünleme) protokolüne son dönemde eklenmiştir.
- ULUSLARARASI KÖK HÜCRE ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ (ISSCR) Kök Hücre Tedavileri Hasta El Kitabı
- Anne ve Babalar Dikkat
- Beyin Metilasyonu
- Beyin Öğrenme Gücü
- Ergoterapi
- Kinesiotape
- Otistik Çocuklardaki Beyin Anormalliklerinin Sosyal Yetilerle İlişkisi
- Otizm Neden Olur ?
- Otizm Nedir ?
- Otizm ve Hafıza
- Otizm ve Nörobiofeedback
- Otizm ve Nöropsikolojik Yaklaşımlar
- Otizmde Biomedikal Patoloji ve Tedavi İlişkisi
- Otizmde İntestinal Sorunlar
- Otizmlilerde Neden Önce Konuşma Gereklidir
- Otizmliye Özgüven Desteği
- Otonom Sinir Sistemi ve Hipotalamus
- Patolojik Bağırsak Hastalıkları
- Rehacom Bilgisayar Destekli Rehabilitasyon
- Serebral Dolaşım Bozukluklarında Ozon Terapi
- Televizyon ve Otizm
- Transkraniyal Manyetik Uyarım (TMU)